Sierbestrating aanleggen

Bestrating in je tuin. Het lijkt zo makkelijk, maar is dat ook zo? Voordat je gaat bestraten is een goede voorbereiding het halve werk. Laat je goed adviseren welke bestrating het beste past bij jouw tuin, oprit of bedrijfsterrein. Hoe wil je het gaan gebruiken, welke uitstraling wil je, moet het onderhoudsvrij zijn? En voor elk materiaal kies je dan, gebakken klinkers of betonklinkers?  Pas als je dat op een rij hebt kun je bepalen welke sierbestrating voor jou geschikt is. Maak een afspraak en wij vertellen je alles wat je wilt weten over de aanleg van sierbestrating.

Ondergrond
De aanleg van sierbestrating valt of staat met de juiste ondergrond. Welke ondergrond geschikt is voor het aanleggen van sierbestrating hangt af van het gebruik en type bestrating. Voor een eenvoudig voetpad met betontegels is een zandbed van 20 cm hoog ruim voldoende. Maar voor een oprit adviseren wij eerst een laag van minimaal 20 cm gebroken puin op een stabilisatie doek afgewerkt met minimaal 10 cm niet leemhoudend waterdoorlatend zand. Dit voorkomt verzakking achteraf. Benieuwd wat voor de door jou gekozen sierbestrating de juiste ondergrond is? Wij adviseren je graag.

Opsluitbanden
Voor het behoud van bestrating zijn altijd opsluitbanden nodig. Opsluitbanden zorgen er voor dat de bestrating op zijn plek blijft liggen. Daarbij is het wederom belangrijk om de dikte en hoogte af te stemmen op het gebruik en type sierbestrating. Wanneer te smalle opsluitbanden worden gebruikt zal de sierbestrating ondanks een goede ondergrond alsnog verzakken.

Aanleg
Sierbestrating aanleggen is een vak apart. Daarom helpen wij jou graag met de bestrating van jouw tuin, oprit of bedrijfsterrein.

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie