Er zijn veel soorten tuinen, Hamersma kent ze allemaal

Ieder mens is anders. Gelukkig maar! Anders zou het leven maar saai zijn. Elk mens heeft zijn eigen karakter, smaak en voorkeuren. Dit vertaalt zich ook in de tuin. De tuin is het verlengstuk van de woning, de plaats waar jij je veilig en thuis voelt. Sommige mensen willen graag alleen in de tuin zitten ontspannen en lekker buiten eten, terwijl anderen juist graag bezig zijn in de tuin. Met sport en spel of genieten van alles wat groeit en bloeit. Een tuin die op jouw persoonlijke wensen is afgestemd is belangrijk. Tuinstyling Hamersma helpt je graag met het ontwerpen van je eigen droomtuin.

Als je weet welke soort tuin bij je past, maken wij graag een exclusief tuinontwerp in jouw stijl. Aangevuld met onze creativiteit en ervaring ontstaat dan jouw eigen unieke droomtuin. De meest voorkomende tuinstijlen zijn:

Landelijke tuin
Een landelijke tuin is een tuin die rust en ruimte uitstraalt, past bij de woning en naadloos overgaat in het landschap met een blijvend vrij uitzicht. Lees hier meer over landelijke tuinen.

Boerderij tuin
Een boerderijtuin heeft een sterke verbinding met zijn omgeving. Het type boerderij geeft vaak ook aan waar de boerderij oorspronkelijk voor gebruikt werd. Meer weten over de inrichting van een boerderij tuin?

Moderne tuin
Een moderne tuin ziet er altijd netjes en strak uit. Er worden vaak een paar verschillende planten en materialen gebruikt. In dit type tuin is veel ruimte voor buiten leven, zoals buiten koken, eten en relaxen. Lees hier meer over een moderne tuin.

Stadstuin
Een stadstuin is meestal klein. Juist de kleine tuin vraagt om creatieve oplossingen. Door het gebruik van de juiste materialen en mooie zichtassen lijkt de tuin groter en door gebruik van bijvoorbeeld muurbegroeiing kan ook een kleine stadstuin veranderen in een oase van groen. Meer inspiratie voor een stadstuin?

Vijvertuin
Een vijvertuin is een tuin waarbij het accent ligt op water en waterbeleving. Zoals een spiegelvijver, waterplanten en vissen. Klik hier voor meer inspiratie voor een vijvertuin.

Japanse tuin
Japanse tuinen zitten vol van schoonheid en symboliek. In een Japanse tuin wordt veel gebruik gemaakt van steen zoals grind, water en oosterse beplanting zoals bamboe. Een Japanse tuin straalt rust en evenwicht uit. Meer weten over de Japanse tuin?

 

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie