Hamersma Tuinstyling Stappenplan

Om te zorgen dat je altijd weet waar je aan toe bent werken wij aan de hand van het ‘Hamersma Tuinstyling Stappenplan’. Zo weet je meteen waar je aan toe bent.

‘Hamersma Tuinstyling Stappenplan’

Een goede voorbereiding is het halve werk! Daarom maken we eerst een telefonische afspraak. Tijdens deze afspraak leggen we onze werkwijze uit en inventariseren we wat jouw verwachtingen zijn. Daarna wordt een afspraak gemaakt om elkaar ‘live’ te ontmoeten. Dit is het eerste vrijblijvende kennismakingsgesprek.

Stap 1: Het eerste kennismakingsgesprek (vrijblijvend) – tijd c.a. 1 uur

Dit gesprek is meestal bij jou thuis en betreft een eerste kennismaking. Tijdens dit gesprek inventariseren wij wat jouw wensen zijn en lopen we een eerste rondje door de tuin. Tip! Leg foto’s, afbeeldingen of een moodboard klaar en stel een wensenlijst op. Dit is voor ons een fijne inspiratiebron en helpt mee om jouw wensen bespreekbaar te maken.

Stap 2: Opdracht schetsontwerp

Binnen 10 werkdagen na afloop van ons eerste gesprek presenteren wij een analyse van jouw wensen en een eerste schetsontwerp. Dit ontwerp is nog niet op schaal maar geeft een goede eerste indruk van onze ideeën over jouw droomtuin. Dit schetsontwerp kost slechts €150 incl. btw. Op basis van dit ontwerp besluit je of de ideeën je aanspreken en of je met ons verder wilt.

Stap 3: Voorlopig tuinplan

Binnen 14 dagen na akkoord verwerken wij de laatste wijzigingen in een voorlopig tuinontwerp. Om het lezen van de tekening gemakkelijker te maken kunnen we dan ook een 3D-ontwerp maken. Samen maken we keuzes over materialen, kwaliteit en budget. Daarnaast maken wij drie ramingen voor de uitvoering van het plan.

Stap 4: Definitief tuinplan

Als de materialen duidelijk zijn en het ontwerp is goedgekeurd wordt het tuinplan omgezet in een definitief tuinplan. Dit houd in dat het e.e.a. nog verder wordt uitgewerkt met een beplantingsplan, uitvoeringsplan, verlichtingsplan en bestratingsplan. Uit de hierboven benoemde drie ramingen  wordt een keuze gemaakt en maken we één concept begroting. Zo weet je hoe de tuin er uit komt te zien, welke materialen nodig zijn, waar de verlichting komt en welke beplanting er in komt. Je weet nu wat de investering zal zijn. Compleet, duidelijk en helder.

Stap 5: Tuinaanleg

Als alles is goedgekeurd wordt een planning gemaakt voor de uitvoer. Mét start- en opleveringsdatum zodat je precies weet wanneer wij beginnen en wanneer jij kunt genieten. Zelf je tuin aanleggen met een ontwerp van Tuinstyling Hamersma? Dat kan! Wij maken de plannen en leveren wanneer jij dat wenst alle materialen. Onder begeleiding van Tuinstyling Hamersma leg je dan je eigen droomtuin aan. Benieuwd hoe dit in zijn werk gaat?

Stap 6: Service en begeleidingsbeurten

Na de oplevering van de tuin bieden wij een tweetal service- en begeleidingsbeurten. Zo begeleiden wij de groei en bloei van jouw tuin in zijn eerste jaar naar volwassenheid.

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie