Stadstuin

Een stadstuin inrichten vergt meer creatieve oplossingen dan een gewone tuin. Vaak is er weinig licht en meer inkijk door hoge gebouwen. Wij hebben ruime ervaring in het ontwerpen van creatieve oplossingen voor stadstuinen. Maak vrijblijvend een afspraak en laat je inspireren.

Bestrating stadstuin
De bestrating in een stadstuin stelt hoge eisen wanneer je weinig onderhoud wilt. Wanneer je gewone betontegels neemt zullen ze in een stadstuin sneller groen worden dan in een gewone tuin. Waarom? Omdat het vochtgehalte in een stadstuin vaak hoger is. Een betontegel met een coating of beschermlaag voorkomt dan ook dat de  tegel groen wordt. Daarbij komt dat in regenwater in een stadstuin geen kant op kan. Zorg daarom voor een goede waterafvoer.

Beplanting stadstuin
Een stadstuin heeft vaak weinig lichtinval. Toch zijn er een heel aantal planten die ook heel goed groeien in de schaduw. Zoals Varens, Buxus, Anemoon, Pachysandra en Taxus. Dit zijn planten die graag in een schaduwrijke stadstuin groeien. Ook verticaal tuinieren behoort tot de mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan muurbegroeiing of een moestuin aan de wand.

Inkijk voorkomen in een stadstuin
Om meer privacy in de tuin creëren kun je denken aan een pergola, of een boom in dakvorm waardoor de geen zicht meer hebben op jouw tuin. Let er wel op dat je niet nog meer schaduw creëert. Tip! Een bladverliezende boom zorgt voor meer licht in de winter.

Wil je jouw tuin in de stad graag een make-over geven, maar kom je er zelf niet uit? Wij helpen je graag! Neem vrijblijvend contact met ons op.

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie