Een terras aanleggen

Zorgeloos genieten van een onderhoudsvrij terras. Dat wil iedereen! Bij Tuinstyling Hamersma maken wij daarom gebruik van tegels van keramiek. Keramische tegels nemen geen vuil op en gladmakers als mos en alg kunnen zich er niet aan hechten. Bovendien kunnen wijn- en vetvlekken eenvoudig worden verwijderd met een doekje en trekken ze niet in de tegel. Bijkomend voordeel is dat de voegen tussen de tegels niet worden ingevoegd, maar met een kitvoeg worden afgewerkt. Het voordeel hiervan is dat de voeg niet breekt. Ook neemt deze kit geen vuil op maar blijft hij schoon en elastisch. Ook een onderhoudsvrij terras? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Fundering
Keramische tegels worden door onze vakmannen gelegd op een laag van gebroken puin. Dit puin zorgt er voor dat water direct wordt afgevoerd naar de ondergrond. De ondergrond blijft hierdoor droog en stevig. Op het puin wordt een laag stabiliserend zand aangebracht. Dit is grof zand gemengd met een ondergrond versteviger. Hierdoor ontstaat een stevige fundering voor het terras.

Onderhoudsvrije terrassen hebben niet alleen een goede fundering nodig maar de opsluiting is minstens zo belangrijk. Tuinstyling Hamersma maakt de onderhoudsvrije terrassen indien mogelijk zwevend. Dit heeft als voordeel dat ingroeien van gras niet meer mogelijk is, maar ook grind komt niet meer op de tegel omdat de tegels iets hoger ligt. Wij sluiten het terras stevig op door de buitenste tegel vast te plakken aan de opsluitband. Benieuwd hoe dat er uitziet? Bekijk de foto’s hieronder.

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie