Beplanting

Beplanting brengt je tuin tot leven. Let er daarom bij aankoop op dat het plantmateriaal gezond is. Dus dat het vrij is van ziekten, niet slap hangt en als het geleverd wordt in pot dat de grond in de pot niet is uitgedroogd. Het moet er simpelweg fris uitzien. Wij van Tuinstyling Hamersma kopen ons plantmateriaal in bij vaste kwekers. Door de jarenlange samenwerking met deze kwekers weten zij welke eisen wij stellen aan onze planten. Wil je planten bestellen bij ons? Neem dan contact met ons op.

Hoe diep moet je planten?
Wanneer je de juiste planten hebt aangeschaft is het tijd om ze te planten. De plant moet net zo diep geplant worden als dat hij bij de kweker in de grond heeft gestaan. Bij een boom of struik met kale wortels zie je dat aan de wortelhals. Een plant uit pot plant je net zo diep als de diepte van de pot. Tip! Je kunt planten beter 10 centimeter te hoog dan te diep planten. Uitzonderingen daar gelaten, want een Liguster plant je bijvoorbeeld minimaal 10 centimeter dieper.

Wanneer je planten bij ons koopt bezorgen we ze bij jou thuis en leggen we meteen de manier van planten uit. Handig! Onze vakbekwame hoveniers zorgen dan dat de planten daar worden neer gezet waar ze volgens het opgestelde beplantingsplan moeten staan. Ook nemen we de bemesting en aanplantgrond direct voor je mee. Je hoeft dan alleen nog maar te planten. Ook gebruik maken van deze unieke service? Neem contact met ons op.

Hoe groot moet het plantgat van een boom zijn?
Het gat van een boom moet twee keer zo groot zijn als de wortel. Als het plantgat te klein is zal de boom te weinig zuurstof krijgen en langzaamaan afsterven. Plaats bij een boom altijd twee boompalen en bind de boom vast met boomband. Hierdoor staat de boom stevig vast en waait hij met harde wind niet om.

Aanleg beplanting door Tuinstyling Hamersma
Wij stellen hoge eisen aan beplanting. Dit doen wij omdat wij er zeker van willen zijn dat de geleverde planten gaan groeien en bloeien. Voordat een plant in de grond gaat wordt eerst de bodem grondig geïnspecteerd. Indien nodig wordt grondverbetering toegepast, drainage aangelegd of storende lagen gebroken. Het planten gebeurt door vakbekwame hoveniers. Dit zijn voor ons de voorwaarden voor het optimaal groeien en bloeien van de beplanting. Wij geven daarnaast één jaar volledige garantie zodat je er zeker van kunt zijn onze planten je tuin mooier maken. Meer informatie over de aanleg van beplanting door onze hoveniers? Maak een afspraak.

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie