Gazon

Een goede bodem is hét geheim voor een mooi gazon. Bij Tuinstyling Hamersma graven wij daarom altijd een beetje dieper. Voor de aanleg van het gazon maken wij altijd een analyse van de bodem. Wij controleren de bodem op zogeheten storende lagen, kijken of er drainage nodig is en hoe de structuur van de grond er uit ziet. Indien nodig maken we een monster van de grond die we opsturen naar het laboratorium. Binnen een week ontvangen wij dan een analyse van de bodem waarin staat welke meststoffen aanwezig zijn en wat eventueel moet worden bij gestrooid.

Frezen
Voor de aanleg van een groen en vlak gazon is het belangrijk dat de grond wordt losgemaakt en geëgaliseerd. Meestal wordt de grond eerst gespit. Dit kan met een schop, maar als het oppervlak te groot is, biedt frezen een oplossing. Zelf frezen heeft echter als nadeel dat de meeste frezen niet heel diep gaan en de harde laag niet doorbreken. Hierdoor kan water blijven staan op de harde laag en is er geen normale plantengroei mogelijk. Onze vakmannen frezen met een rotadairon frees. Dit is een speciale grondfrees die de harde laag losmaakt, de grond egaliseert en opnieuw aanrolt. Dat zijn niet twee, maar drie vliegen in één klap! Benieuwd of dit ook de oplossing voor jouw gazon? Maak een afspraak en wij vertellen je precies wat voor jouw tuin werkt.

Graszaad of graszoden
Wanneer de bodem klaar is, is het tijd voor de aanleg. Je kunt in de aanleg kiezen voor graszaad of graszoden. Graszaad is voordeliger dan graszoden, maar tijdens het kiemen ben je erg afhankelijk van het weer. Is het koud of erg droog? Dan zal het gras niet snel genoeg ontkiemen en wint onkruid het van het jonge gras. Graszoden zijn iets duurder maar dekken de grond in één keer. Onkruid krijgt dan geen kans meer. Een ander voordeel is dat je bij graszoden al na een week weer over het gras kunt lopen, bij graszaad is dat 6 tot 8 weken.

Kosten
De kosten van gazonaanleg kunnen door bovenstaande factoren sterk uiteenlopen. Is de bodem al gespit en geëgaliseerd, vrij van onkruid en is er nog drainage nodig? Dit speelt allemaal mee in het vaststellen van de prijs. Een indicatie is €2 tot €12 euro per vierkante meter. Wij kijken graag wat de kosten zijn voor de aanleg van jouw gazon. Klik hier voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie