Moderne tuin

Hedendaagse moderne tuinen worden gekenmerkt door strakke lijnen, stevige en robuuste materialen en grote plantvakken. Eenvoudig, maar toch sterk. Én met oog voor detail. Alles op elkaar afgestemd voor de juiste sfeer maar ook zodanig ingericht dat het onderhoudsvriendelijk is.

Bestrating moderne tuin
Voor de bestrating van een moderne tuin wordt vaak gekozen voor grote onderhoudsarme tegels van hoogwaardige kwaliteit. Tegels die niet groen worden, makkelijk te reinigen zijn en altijd hun kleur behouden. En door de minimale voegen te voege met kit ontstaat een modern terras waar onderhoud geen kans krijgt. Lees hier meer over de aanleg van een onderhoudsvrij terras.

Moderne tuin afscheiding
Voor tuinafscheiding of windkering wordt in een moderne tuin vaak gekozen voor een robuuste schutting van duurzaam hout. Soms speciaal gemaakt om de juiste sfeer te bereiken. Maar ook een tuinmuur die aansluit op de woning geeft een modern beeld. Doordat de materialen harmonisch met elkaar samenhangen worden tuin, woning of bedrijfspand meer een eenheid. Daarnaast kan een tuinmuur ook een dubbele functie vervullen als opbergruimte of achtergrond voor de buitenkeuken.

Beplanting moderne tuin
In een moderne tuin heeft de beplanting op het eerste oog een minder belangrijke rol, maar niets is minder waar: de beplanting vormt juìst de verbinding tussen de strakke lijnen en de harde tuinmaterialen. Door gebruik te maken van grote plantenvakken met vaak één soort beplanting ontstaat rust, ruimte en overzicht. Ook bomen kunnen in een ogenschijnlijk lege ruimte soms net even dat accent geven waardoor er een intieme sfeer ontstaat in de vaak strak ontworpen tuin.

Meer weten over moderne tuinen?
Wij hebben meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van inrichting en aanleg van moderne tuinen. Wij komen graag langs om samen te kijken naar de mogelijkheden. Passend bij jou, de woning en omgeving. Neem vrijblijvend contact met ons op.

 

 

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie