Terras

Na de winter kan je terras groen zijn van alg en mos. Door de koude regen en een hogere luchtvochtigheid is je terras grauw en vies geworden. Milieuvriendelijk verwijderen van deze aanslag kan door middel van boenen met heet water en groene zeep, maar ook schoonmaakazijn – mits beperkt gebruikt – is een goede remedie. Heb je geen zin om op handen en voeten je terras te reinigen? Wij beschikken over milieuvriendelijke middelen en de juiste apparatuur om je terras weer als nieuw te maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Groene aanslag voorkomen
De beste aanpak voor een schoon terras is om de omstandigheden aan te passen zodat alg en mos geen kans meer krijgt. Zorg voor een goede ontwatering. Hierdoor droogt je terras sneller op. Ook het snoeien van bomen kan een oplossing zijn: zo komt er meer zonlicht op het terras. Veeg ook regelmatig je terras aan. Stofzuigen in de woning doen we toch ook wekelijks? Wekelijks de bezem over het terras halen voorkomt al heel veel narigheid. Als je dan ook nog zo nu en dan wat zand op de tegels strooit ontstaat een schurend effect en zal alg en mos als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Terras tegels coaten
Om tijd te besparen kun je ook kiezen voor een coating op je betontegels. De coating wordt aangebracht met een plantenspuit en voorkomt aanhechting van mos en alg. Tuinstyling Hamersma beschikt over de juiste middelen en gereedschappen om je terras professioneel te coaten.

Terras onderhoud met hogedrukspuit
Je terras schoonspuiten met een hogedrukspuit is een eenvoudige manier om het terras snel schoon te maken. Maar het is funest voor het terras. Vooral bij hardnekkig vuil en een flinke hoge druk wordt de bovenlaag en beschermlaag van de tegel aangetast en ruw. Hierdoor ontstaat een poreuze laag die nog meer algen en mos zal vasthouden. Bij hardnekkige vervuiling gebruiken wij een borstelmachine die het terras weer schoonmaakt maar niet de toplaag beschadigd. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Onderhoudsvrij terras
Tuinstyling Hamersma is specialist in het aanleggen van een onderhoudsvrij terras. Wij gebruiken hiervoor keramische terrastegels. Deze hard gebakken tegels trekken geen vuil aan, zijn gemakkelijk te reinigen en wijn-, vet- of andere vlekken kunnen er geen vat op krijgen. De voegen worden gekit met een flexibele kit. Dit zorgt er voor dat onkruid geen enkele kans meer heeft. Benieuwd naar de mogelijkheden voor een onderhoudsvrij terras? Wij adviseren je graag!

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie