Sierbestrating onderhouden

Onkruid tussen je sierbestrating. Vervelend! Helemaal voorkomen gaat helaas niet lukken. Maar regelmatig aanvegen, zorgen dat er geen water op de bestrating blijft staan en oppassen met zaden van uitgebloeide planten scheelt al heel veel. Maar ook invoegen met een speciaal voegmiddel zorgt dat onkruid geen kans krijgt. Benieuwd naar de aanleg van een onderhoudsvrij terras of sierbestrating? Neem contact met ons op.

Onkruid bestrijden zonder gif
Onkruid bestrijden zonder gif, kan dat? Zeker! Onkruid bestrijden met kokend heet water of vuur maakt dat je onkruid verdwijnt als sneeuw voor de zon. Pas op! Brand je onkruid niet met droog weer. Het is en blijft vuur en dat levert snel brandgevaar op. Onkruid verwijderen met heet water kan, maar gaat niet snel als je met een waterkoker je hele tuin moet doen. Wij beschikken over een professionele heet water schoonmaakmachine die in een handomdraai je bestrating weer onkruidvrij maakt. Benieuwd naar de kosten?

Witte aanslag op sierbestrating
Bestrating van beton is een zuiver natuurproduct. Beton bestaat uit zand, kiezels, cement en water. Cement wordt gebrand van kalk en leemhoudende stoffen. Kalk lost altijd iets op door regen en condens. Deze oplossing verspreid zich over het oppervlak waardoor witte aanslag ontstaat. De tip? Heb geduld. Witte aanslag verdwijnt vanzelf door regenval.

Algen en mossen op sierbestrating
Groene alg groeit overal en vooral sierbestrating is geliefd. Als groeit met name als het een langere tijd vochtig is en als de zon weinig schijnt, zoals in de herfst, winter en begin van het voorjaar. Wij werken met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen die alg en mos doden maar ook zorgen dat je terras langere tijd schoon blijft. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen er graag over.

 

 

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie