Japanse tuin

Een Japanse tuin zit vol van schoonheid en symboliek. Belangrijke kenmerken zijn rotsen in combinatie met beplanting, aangelegd in traditionele patronen met een achterliggende betekenis.

Aanleg Japanse tuin
De aanleg van een Japanse tuin is niet gemakkelijk. Wij hebben jarenlange kennis en ervaring in het ontwerp, aanleg en onderhoud van Japanse tuinen. Daarom adviseren wij je graag! De ontwerpfase van een Japanse tuin is hetzelfde als bij andere typen tuinen. Wij komen eerst geheel vrijblijvend langs om jouw wensen te inventariseren. Vervolgens maken we een schetsontwerp en beslis je op basis daarvan of je met ons verder wilt. Benieuwd naar onze werkwijze? Bekijk hier ons stappenplan.

Beplanting Japanse tuin
De Japanse tuin onderscheid zich vooral door de beplanting. De vier seizoenen zijn erg belangrijk in de Japanse tuincultuur. Zo bloeien de sierkersen uitbundig in het voorjaar, schittert de Japanse Azalea – beter bekend als Rododendron – in de maanden mei en juni groeien en bloeien in de winter de Camelia (Japanse roos) en Viburnum Tinus (sneeuwbal). Ook de vele bladkleuren van de Esdoorn zorgen in een Japanse tuin voor een steeds wisselend tuinbeeld.

Onderhoud
Een met zorg en aandacht aangelegde Japanse tuin heeft onderhoud nodig om haar mooie kleuren naar voren te laten komen. Met name de Japanse Bonsai boom dient met zorg en aandacht onderhouden te worden. Goed snoeien, plukken en bemesten van deze boom is een vak apart. Gelukkig kun je dit overlaten aan de vakmannen van Tuinstyling Hamersma.

Kosten aanleg Japanse tuin
In de basis is een Japanse tuin niet duurder in aanleg dan bijvoorbeeld een stadstuin of moderne tuin. Maar ook een kleine Japanse tuin kan duurder zijn dan een grote Japanse tuin door gebruik van de verschillende materialen en de inzet van wel of geen grote machines. In ons eerste gesprek inventariseren wij jouw wensen en bekijken we wat de mogelijkheden zijn binnen jouw budget. Het eerste gesprek is kosteloos en verplicht je tot niets. Reden genoeg om je te laten inspireren door onze tuinstylist.

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie