Periodiek tuinonderhoud

Periodiek en gestructureerd tuinonderhoud zorgt niet alleen voor een altijd verzorgde tuin, maar ook voor een prettig gevoel wanneer je thuis komt na een lange dag werken of vakantie. De tuin ziet er altijd tot in de puntjes verzorgd uit omdat de tuin periodiek wordt onderhouden door de hoveniers van Tuinstyling Hamersma. Als je thuis komt kun je meteen genieten.

Hoe werkt het?
Als tijd of groene vingers bij jou ontbreken kun je kiezen voor periodiek tuinonderhoud. Wij komen dan eerst geheel vrijblijvend de tuin bekijken. We inventariseren en bespreken welke werkzaamheden periodiek moeten worden uitgevoerd. Dit kan jaarlijks een voorjaarsbeurt, zomerbeurt of najaarsbeurt zijn. Maar ook aanvullend het twee keer per jaar knippen van de hagen of het snoeien van de (fruit)bomen. Vooraf wordt afgesproken welke werkzaamheden worden uitgevoerd en tegen welk tarief.

Tuinonderhoud voorjaar
Als in maart de eerste zonnestralen de aarde opwarmen komt alles weer tot leven. Narcissen bloeien en krokussen laten hun mooie kleuren zien. Vogels komen terug uit warme oorden en maken zich op voor het broedseizoen. Het is voorjaar! Tijd voor de tuin. Lees hier meer over een onderhoudsbeurt in het voorjaar.

Tuinonderhoud zomer
Tijdens de warme zomermaanden lijkt alles tegelijk te groeien. Het gras, de hagen, de vaste planten en overhangende takken van de bomen. Wat moet je nou precies doen, en kan dat wel in de zomer? Wij geven graag een aantal handige tips voor het zomeronderhoud. Lees hier meer over een onderhoudsbeurt in de zomer.

Tuinonderhoud najaar
Oktober en november zijn de uitgelezen maanden om de tuin voor te bereiden op de komende winter. In deze maanden zijn de weersomstandigheden vaak nog aangenaam waardoor het werken in de tuin veel plezier oplevert. En als je het nu goed doet, heb je er in het voorjaar veel plezier van. Lees hier meer over een onderhoudsbeurt in het najaar.

 

© 2024 · Tuinstyling Hamersma · Concept en Ontwikkeling Custard on & offline communicatie